jueves, 30 de enero de 2020

DIA DE LA PAU


El dia escolar de la no-violència i la pau és celebrat el dia 30 de gener va ser fundat pel poeta mallorquí Llorenç Vidal Vidal.Es practica a les escoles d'arreu del món el 30 de gener o dies propers i les escoles properes a l'emisferi sud ho celebren el 30 de març.
El missatge de DENIP diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".


Persone que han lluitat per la pau:
14é Dalai Lama                Nelson Mandela           Mahatma Gandhi                       Mare Teressa
Image result for 14th Dalai LamaImage result for Nelson MandelaImage result for Mahatma GandhiImage result for Mother Teresa

lunes, 20 de enero de 2020

NOTÍCIES  


Nacional:
Els ultims dies la tormenta Gloria ha estat per tota Espanya i ha causat molta destrucció: caiguda d'arbres, destrucció de cases,etc.

Internacional: 
Image result for paulo gonçalvesEl dia 12 de gener de 2020 al rally dakar va haver-hi un terrible accident. El pilot de l'equip de moto Hero Paulo Gonçalves va sofrir un terrible accident cap al quilòmetre 276 de l'etapa entre Riad i Wadi al Dawasir (Arabia Saudita). Era la tretzena vegada que el pilot portugues de 40 anys participava al rally més difícil del món. El seu equip va retirar els seus pilots del rally en forma de condol per la seva mort.

jueves, 9 de enero de 2020

TRADICIONS NADALENQUES



Tota la meva vida el dia 24 de desembre anava a sopar a casa dels meus avis per part de mare, però fa uns anys que anem a dinar el dia 25. Es menja sopa, ensiam, carn, etc. després de dinar parlem i juguem a jocs de taula fins a les 18 h. que marxem.

El dia 31 la meva famila anem a casa d'uns amics o els amics venen aquí. Sopem i fem le raïm a les 12 h. Després el meu germà fa una festa al nostre local.

L'endemà venen o anem a casa dels meus tiets per part de pare a fer el primer dinar de l'any.

I ARA QUÈ Tothom de petit, quan ens han preguntat què voliem ser hem respost lo típic com ser jugador/a de futbol, metge, astronauta... P...