jueves, 4 de junio de 2020

I ARA QUÈ

Tothom de petit, quan ens han preguntat què voliem ser hem respost lo típic com ser jugador/a de futbol, metge, astronauta... Però jo no volia ser res d'això. El meu germà és mecànic i li agraden molt els Rallyes, llavors sempre he tingut el somni de ser pilot de Rallyes o mecànic perquè veia la referència a casa.

Ara mateix el que m'agradaria ser es ser arquitecte o enginyer civil per poder dissenyar estructures per al benefici de tothom.

miércoles, 13 de mayo de 2020

·         J. R. R. TOLKIEN
John Ronald Reuel Tolkien CBE FRSL (3 enero 1892 hasta 2 septiembre 1973) fue un escritor Inglés, poeta, filólogo , y académica. Fue autor de las obras clásicas de alta fantasía El hobbit y El señor de los anillos .
Se desempeñó como Profesor Rawlinson y Bosworth de Anglosajón y miembro del Pembroke College, Oxford , de 1925 a 1945 y Profesor Merton de Lengua y Literatura Inglesa y miembro del Merton College, Oxford , de 1945 a 1959. Fue En un momento amigo cercano de C. S. Lewis , ambos eran miembros del grupo informal de discusión literaria conocido como los Inklings . Tolkien fue nombrado Comandante de la Orden del Imperio Británico por la Reina Isabel II el 28 de marzo de 1972.
Después de la muerte de Tolkien, su hijo Christopher publicó una serie de obras basadas en las extensas notas y manuscritos inéditos de su padre, incluido The Silmarillion . Estos, junto con El hobbit y El señor de los anillos , forman un cuerpo conectado de cuentos, poemas, historias de ficción, lenguajes inventados y ensayos literarios sobre un mundo de fantasía llamado Arda y la Tierra Media [b] dentro de él. Entre 1951 y 1955, Tolkien aplicó el término legendario a la mayor parte de estos escritos.
Mientras que muchos otros autores habían publicado obras de fantasía antes de Tolkien, el gran éxito de El hobbit y El señor de los anillos condujo directamente a un resurgimiento popular del género . Esto ha hecho que Tolkien sea identificado popularmente como el "padre" de la literatura moderna de fantasía, o, más precisamente, de alta fantasía. En 2008, The Times lo clasificó sexto en una lista de "Los 50 mejores escritores británicos desde 1945". Forbes lo clasificó como la quinta "celebridad muerta" con mayores ganancias en 2009.

·         FEDERICO GARCÍA LORCA
Federico del Sagrado Corazón de Jesús García Lorca  (5 de junio de 1898 - 19 de agosto de 1936), conocido como Federico García Lorca, fue un poeta, dramaturgo y director de teatro español.
García Lorca logró el reconocimiento internacional como miembro emblemático de la Generación del 27 , un grupo compuesto principalmente por poetas que introdujeron los principios de los movimientos europeos (como el simbolismo , el futurismo y el surrealismo ) en la literatura española. Se cree que fue asesinado por las fuerzas nacionalistas al comienzo de la Guerra Civil española . Sus restos nunca han sido encontrados.

·         MERCÈ RODOREDA
Mercè Rodoreda i Gurguí (Barcelona10 d'octubre de 1908 - Girona13 d'abril de 1983) fou una escriptora catalana que va rebre, entre altres guardons, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1980.
Es considera l'escriptora de llengua catalana contemporània més influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors a la seva obra i la repercussió internacional, amb traduccions a més de trenta llengües.

viernes, 17 de abril de 2020

Sant Jordi

Hi havia una vegada un drac, una princessa i un cavaller que eren molt amics i ho feien tot junts: 
Anaven de compres al mercat, cuinaven, jugaven a jocs i ballaven tota l'estona.

Va arrivar el 16  de Juliol, que al Regne d'Arevor era festiu perquè es celebrava la mort dels Lydgill que era una família noble molt dolenta que va portar una época de pobressa i de destrucció al Regne fins que el pare i la mare de la princessa els van fer front i van alliverar el poble.

Aquests dies es fan regals entre les famílies, veïns i amics. El drac va regalar-li una rosa al cavaller i vadeclarar el seu amor per ell i el cavaller vaacceptar i van passar de ser amics a parella. La princessa Aurora estava enamorada del drac i llavors es va tornar boja. Una nit va anar a casa de la família dels drac i va segrestar al Drac Serafí. Com era una princessa va portar a Serafí a una torre molt allunyada de la ciutat, en mig de les muntanyes. Al dia següent el Cavaller Agustí va anar a casa dels dracs amb un ram de margarides (què eren les flors preferides de Serafí) i es va trovar als pares plorant i llavors van explicar-li el que havia succeït.

Quan Agustí es va enterar va anar directament a la torre perquè coneixia molt bé a Aurora. Va atrapar-la i va admetre que nessessitava ajuda i van continuar sent amics per sempre. 

martes, 7 de abril de 2020





YUCATÁN

Ara mateix, el lloc on més vull anar és el Yucatán per la seva naturalesa i els seus monuments històrics entre altres. 

Una de les seves principals atraccions turístiques és el Chichén Itzá, que va ser una ciutat precolombina construida per la civilització maia. Aquestes restes arquològiques se situen al municipi de Tinúm.
Chichén Itzá 3.jpg
Exploring Cenotes In Mexico's Yucatán Peninsula — Blog — Jess ...El Yucatán és una rejió molt famosa per la seva naturalesa, ja que hi ha uns llocs molt imoresionants que es diuen cenote: són com unes coves plenes d'aigua dolça.  Hd Desktop Wallpaper: Cenote - Yucatan, Mexico


miércoles, 25 de marzo de 2020


Amb l’arrivada del covid-19, els nens/es, adolescents/es i molts treballadors d’Espanya han hagut de quedar-se a casa. A diferents llocs de la geografía española han hagut campanyes de motivació tant pels nens com pels adults,
A casa meva he fet alguns dies el menjar i també alguns experiments amb el menjar, per exemple un smoothie amb les fruites que hi havien.
També he fet lo tipic com veure quasi tot el Netflix o jugar a la play station.


e

martes, 24 de marzo de 2020

COVID-19

El nou coronavirus, el covid-19, que va arribar a Espanya entre gener i febrer ha causat una pandèmia global que ha causat el confinament a molta de la població mundial.

Crec que aquesta situació pot anar a pitjors circumstàncies que fins i tot pot arrivar als dos mesos de confinament.

una de les coses que trobo molt a faltar és poder sortir amb els meus amics, siguui per Sant Boi com per Barcelona. tmbé m'agradaria poder visitar a la meva avia, ja que com és una persona gran és de risc i no podem veure-la ni per donar-li la compra.

jueves, 30 de enero de 2020

DIA DE LA PAU


El dia escolar de la no-violència i la pau és celebrat el dia 30 de gener va ser fundat pel poeta mallorquí Llorenç Vidal Vidal.Es practica a les escoles d'arreu del món el 30 de gener o dies propers i les escoles properes a l'emisferi sud ho celebren el 30 de març.
El missatge de DENIP diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".


Persone que han lluitat per la pau:
14é Dalai Lama                Nelson Mandela           Mahatma Gandhi                       Mare Teressa
Image result for 14th Dalai LamaImage result for Nelson MandelaImage result for Mahatma GandhiImage result for Mother Teresa

lunes, 20 de enero de 2020

NOTÍCIES  


Nacional:
Els ultims dies la tormenta Gloria ha estat per tota Espanya i ha causat molta destrucció: caiguda d'arbres, destrucció de cases,etc.

Internacional: 
Image result for paulo gonçalvesEl dia 12 de gener de 2020 al rally dakar va haver-hi un terrible accident. El pilot de l'equip de moto Hero Paulo Gonçalves va sofrir un terrible accident cap al quilòmetre 276 de l'etapa entre Riad i Wadi al Dawasir (Arabia Saudita). Era la tretzena vegada que el pilot portugues de 40 anys participava al rally més difícil del món. El seu equip va retirar els seus pilots del rally en forma de condol per la seva mort.

jueves, 9 de enero de 2020

TRADICIONS NADALENQUES



Tota la meva vida el dia 24 de desembre anava a sopar a casa dels meus avis per part de mare, però fa uns anys que anem a dinar el dia 25. Es menja sopa, ensiam, carn, etc. després de dinar parlem i juguem a jocs de taula fins a les 18 h. que marxem.

El dia 31 la meva famila anem a casa d'uns amics o els amics venen aquí. Sopem i fem le raïm a les 12 h. Després el meu germà fa una festa al nostre local.

L'endemà venen o anem a casa dels meus tiets per part de pare a fer el primer dinar de l'any.

I ARA QUÈ Tothom de petit, quan ens han preguntat què voliem ser hem respost lo típic com ser jugador/a de futbol, metge, astronauta... P...